Grønne bønner med gremolata

  • 300 g grønne bønner
  • 5 soltørrede tomater
  • 2 fed hvidløg – (hvis du er glad for hvidløg kan du bruge et ekstra)
  • 1 bundt persille
  • 1 økologisk citron – (du skal kun bruge skallen)
  • 3 spsk olivenolie
  • Fint salt og friskkværnet peber
  • 4 spsk friskrevet parmasan

Vask bønnerne og nip enderne af. Og skær soltørrede tomater i små stykker.

Bring en gryde vand i kog, tilsæt lidt salt og kog bønnerne i ca. 2-3 minutter til de er møre, men stadigt med bid. Hæld dem herefter øjeblikkeligt op i en sigte og over i en skål iskoldt vand. Lad dem være i vandet til de er helt kolde. Læg herefter bønnerne til tørre på et viskestykke.

Vask og tør persillen. Hak den rimeligt fint og put den op i en lille skål. Pil hvidløgsfed og pres dem op i skålen til persillen. Tilsæt reven citronskal og bland det hele sammen.

Varm en pande op med olivenolien. Steg de grønne bønner sammen med soltørrede tomater i et par minutter til bønnerne er gennemvarme og dækket med olie. Krydr undervejs godt med fint salt og friskkværnet peber.

Tag panden af varmen og rør gremolatablandingen ind i de varme bønner så blandingen dækker bønnerne godt. Drys med parmesan.