Vegetarisk pasta i ovn

2 pers.

  • 150 g spaghetti (eller anden pasta)
  • lidt olivenolie
  • 1 aubergine
  • 1 squash
  • 1 peberfrugt, rød eller gul
  • 100 g små, friske tomater
  • 1 løg
  • 1 fed hvidløg
  • 1 dl tomatpuré
  • 1 tsk herbes de provence
  • 1/2 tsk salt + lidt friskkværnet peber
  • 1/2 dl vand
  • 100 g flødeost eller 1,5 dl fløde
  • 50 g parmesan

Kog pastaen efter anvisning på pakken.

Hak aubergine, squash, peberfrugt og løg i tern. Hak hvidløget fint.

Svits løg, hvidløg og aubergine i olien ved middel varme i ca. 10 minutter, mens du rører rundt. Det må ikke brune, og auberginen skal blive næsten mør. Tilsæt squash. Lad det simre 3-5 minutter mere. Tilsæt tomatpuré, krydderier, vand og flødeost/fløde. Varmt det godt igennem og rør rundt. Tilsæt til sidst de små tomater i halve.

Læg pastaen i bunden af et ovnfast fad, hæld sovsen over og drys med revet parmesan. Sæt det i ovnen ved 200 °C i ca. 15 minutter.