Græsk kylling med citronbagte kartofler og rørt tzatziki

2 pers.

 • 325 g Kyllingebrystfilet
 • BBQ-marinade – ketchup, brun farin, bbq-krydderi, røget paprika
 • 1 stk Agurk
 • 500 g Kartofler
 • Citronsaft
 • 1 stk Hvidløgsfed
 • 75 g Græsk Yoghurt
 • 2×1 stk Rødløg
 • 2 stk Tomat
 • 15 ml Balsamico
 • Bredbladet persille

Mariner kyllingefileter. Lad det gerne hvile i køleskabet 1-2 timer (Men kan også bruges med det samme).

Tænd ovnen på 220°C varmluft. Riv agurk fint, og krydr med et nip salt.

Skær kartofler (uskrællet) i både. Fordel kartofler på en bageplade med bagepapir. Dryp med en smule olivenolie og 1 spsk. citronsaft. Krydr med et nip salt og peber, og vend sammen. Bag i ovnen i 25-30 min.

Riv hvidløg fint. Pres væde fra agurk. Bland agurk, yoghurt og hvidløg i en lille skål, og krydr med salt/peber.

Skær 1 rødløg i både. Opvarm en smule olivenolie i en stegepande på middelhøj varme. Krydr kylling med et nip salt og peber, og brun i 2 min på hver side. Overfør til en bageplade med bagepapir. Fordel rødløgsbåde på samme bageplade, og bag i ovnen i 10-12 min. Hak resterende 1 rødløg fint. Hak tomat groft. Hak persille groft. Bland rødløg, tomat, balsamico og en smule olivenolie med et nip salt og peber i en skål.