- 300 g røde linser (kogte – drænet vægt) – svarer til ca. 130 g rå
- 2 dl vand
- 1,5 tsk salt
- 1 tsk sukker
- 25 g gær
- 2 dl vand (lunkent)
- 2 dl hvedemel
- 4 dl. hvid hvede
- 2 dl rugmel
- 1 tsk loppefrøskaller
- Smør/olie
Kog linserne i ca. 15 minutter eller til de er godt møre uden at være smattede.
Sørg for at dryppe linserne godt af i en si, så meget af væsken forsvinder og blend dem godt sammen med 2 dl vand, salt og sukker, til en ensartet grov masse opnås.
Rør gæren ud i 2 dl lunkent vand, så det opløses helt.
Tilsæt linsemos, loppefrøsskaller og mel og rør nu det hele godt sammen på røremaskine i ca. 10 minutter på lav hastighed eller manuelt ved at røre med en grydeske så længe du orker til en god, let klistret dej opnås.
Smør en stor rugbrødsform (ca. 30×11 cm) med smør eller olie eller beklæd den med bagepapir. Fordel dejen i formen og tryk den godt ned, så den fordeles jævnt i hele formen.
Lad dejen hæve i formen under et let fugtigt klæde ved stuetemperatur i ca. 1 -1 1/2 time.
Bag brødet ved 200 grader (varmluft) i 25 minutter
Tips: Kog en stor portion linser, som du dræner og fryser ned i 300 g’s pakker.