Linsebrød

  • 300 g røde linser (kogte – drænet vægt) – svarer til ca. 130 g rå
  • 2 dl vand
  • 1,5 tsk salt
  • 1 tsk sukker
  • 25 g gær
  • 2 dl vand (lunkent)
  • 2 dl hvedemel
  • 4 dl. hvid hvede
  • 2 dl rugmel
  • 1 tsk loppefrøskaller
  • Smør/olie

Kog linserne i ca. 15 minutter eller til de er godt møre uden at være smattede.

Sørg for at dryppe linserne godt af i en si, så meget af væsken forsvinder og blend dem godt sammen med 2 dl vand, salt og sukker, til en ensartet grov masse opnås.

Rør gæren ud i 2 dl lunkent vand, så det opløses helt.

Tilsæt linsemos, loppefrøsskaller og mel og rør nu det hele godt sammen på røremaskine i ca. 10 minutter på lav hastighed eller manuelt ved at røre med en grydeske så længe du orker til en god, let klistret dej opnås.

Smør en stor rugbrødsform (ca. 30×11 cm) med smør eller olie eller beklæd den med bagepapir. Fordel dejen i formen og tryk den godt ned, så den fordeles jævnt i hele formen.

Lad dejen hæve i formen under et let fugtigt klæde ved stuetemperatur i ca. 1 -1 1/2 time.

Bag brødet ved 200 grader (varmluft) i 25 minutter

Tips: Kog en stor portion linser, som du dræner og fryser ned i 300 g’s pakker.