Pandestegt sej med cremet purløgssauce og grov kartoffelmos

2 pers.

  • 500 g Kartofler
  • 1 stk Citron, økologisk
  • Smør
  • 150 g Grønne bønner
  • 1 Squash
  • 2 stk Hvidløgsfed
  • 200 ml Madlavningsfløde
  • Purløg
  • 4 g Kyllingebouillon
  • 250 g Sejfilet

Bring en mellemstor gryde med saltet vand i kog. Skær kartofler (uskrællet) i 3 cm tern. Riv citronskal, af ½ citron og skær citron i både. Kog kartofler i 10-15 min, eller indtil de nemt kan deles med en kniv. Hæld vand fra, og tilsæt citronskal, en klat smør og et nip salt. Mos groft med en kartoffelmoser eller gaffel. Stil til side med låg på for at holde på varmen.

Skyl grønne bønner under koldt vand i et dørslag. Hak squash groft. Pres hvidløg. Hak purløg fint.

Opvarm en smule olivenolie i en stor stegepande på middelhøj varme. Steg grønne bønner og squash i 4-5 min, eller indtil møre. Tilsæt hvidløg, krydr med et nip salt og peber, og steg videre i 1 min. Overfør til en skål med låg på, for at holde på varmen.

Bland madlavningsfløde, purløg og kyllingebouillon i en skål.

Opvarm en smule olivenolie i samme stegepande på middelhøj varme. Steg fisk i 2-3 min. Vend forsigtigt, og tilsæt purløgssauce. Steg videre i 3-4 min, eller indtil gennemstegt. Smag til med salt og peber.