Vegetariske linsedeller med græske kartofler og hjemmerørt tzatziki

2 pers.

 • 500 g Kartofler
 • Oregano, tørret
 • 1 stk Rød peberfrugt
 • Frisk basilikum
 • 1 lille Løg
 • Persille
 • 2 stk Hvidløgsfed
 • 125 g Cherrytomater
 • 150 g Græsk salatost
 • 1 ds Grønne linser (130 g drænet vægt)
 • 2 spsk. mel
 • 30 g Panko
 • 2 æg
 • 1 ½ tsk. Salt
 • ½ stk Agurk
 • 150 g Græsk Yoghurt

Tilføj mere smag/krydderi: Evt. Sojasauce, tomatpure, chilisauce, cayenne, paprika

Tænd ovnen på 240°C/220°C varmluft. Riv agurk groft drys med lidt salt.

Skær kartofler (uskrællet) til 1 cm fritter. Fordel på en bageplade med bagepapir. Dryp med en smule olivenolie og krydr med et nip salt og peber. Drys med oregano, og vend sammen. Bag i ovnen i 15 min, eller indtil gyldne. Skær peberfrugt i 1 cm strimler, og fordel på bagepladen, og bag yderligere 15 min.

Hak basilikum fint. Hak løg fint. Hak persille fint. Pres eller hak hvidløg fint. Halver cherrytomater. Skør salatost i små tern eller mos med gaffel.

Skyl linser under koldt vand i en si. Bland linser, løg, persille, hvedemel, panko, salt, et stort nip peber, oregano og 1 fed hvidløg i en skål. Tilsæt æg og 50 g salatost, og rør godt rundt. Riv agurk groft, og pres væde ud gennem en si. Bland agurk, yoghurt, 50 g salatost og 1 fed hvidløg i en lille skål, og krydr med et nip salt og peber. Tag bagepladen med fritter og peberfrugt ud af ovnen, og vend med cherrytomater, basilikum og drys med salatost og basilikum.