2 stk.
- 7 g gær
- 2½ dl lunken vand
- 1,5-2 spsk olivenolie
- 1½ – 2 tsk salt
- 1 tsk sukker
- 400 g Tipo 00-mel (hvis fryses + 60 g)
- 1,5-2 spsk olivenolie (til indsmøring af dej)
3 stk.
- 12 g gær
- 4 dl lunken vand
- 2 spsk citron
- 3 spsk olivenolie
- 3 tsk salt
- 2 tsk sukker (små)
- 700 g Tipo 00-mel
- Olivenolie (til indsmøring af dej)
Opløs gæren i vandet i en skål, og tilsæt salt, sukker, olivenolie og mel. Ælt dejen til den samler sig, og ælt den godt igennem i 6-7 min.
Dæk dejen til, lad den hvile i 10 min., og ælt den herefter en sidste gang i 6-7 min.
Del dejen i to lige store klumper, og rul dem runde.
Gnid olie på ydersiden af dej-boldene, og pak dem ind i køkkenfilm en ad gangen (skal være lufttæt). Stil bollerne i køleskabet og lad dem stå i mindst 3 timer – eller til dagen efter, hvis dejen skal være ekstra luftig og let. Du kan fryse dejen og bruge den på et senere tidspunkt. Husk at fryse den ned i portioner formet som boller – indpakket film. Dejen skal tages ud af fryseren og sættes i køleskabet ca. 10 timer før den skal bruges.
Tag dejen ud af køleskabet en time den skal formes. Det giver pizzabunden en ekstra god smag.
Ælt IKKE dejen efter køl/før den formes. Form dejen med fingrene.