2 pers.
- 150 g spaghetti (eller anden pasta)
- lidt olivenolie
- 1 aubergine
- 1 squash
- 1 peberfrugt, rød eller gul
- 100 g små, friske tomater
- 1 løg
- 1 fed hvidløg
- 1 dl tomatpuré
- 1 tsk herbes de provence
- 1/2 tsk salt + lidt friskkværnet peber
- 1/2 dl vand
- 100 g flødeost eller 1,5 dl fløde
- 50 g parmesan
Kog pastaen efter anvisning på pakken.
Hak aubergine, squash, peberfrugt og løg i tern. Hak hvidløget fint.
Svits løg, hvidløg og aubergine i olien ved middel varme i ca. 10 minutter, mens du rører rundt. Det må ikke brune, og auberginen skal blive næsten mør. Tilsæt squash. Lad det simre 3-5 minutter mere. Tilsæt tomatpuré, krydderier, vand og flødeost/fløde. Varmt det godt igennem og rør rundt. Tilsæt til sidst de små tomater i halve.
Læg pastaen i bunden af et ovnfast fad, hæld sovsen over og drys med revet parmesan. Sæt det i ovnen ved 200 °C i ca. 15 minutter.