Ca. 32 stk.
- 200 g revet rødbede
- 200 g revet gulerod
- 200 g optøet og vredet spinat
- 100 g gær
- 300 g kerner
– fordeling 50 g rugkerner, 50 g solsikkekerner, 50 g græskarkerner - 150 g blendede hørfrø
- 100 g havregryn
- 100 g agavesirup
- 4 dl skyr
- 4 tsk salt
- 400 g grahamsmel
- 400 g fuldkornshvedemel
- 900 g hvedemel
- 1 l lunken vand
–
Gær røres op i vandet, og der tilsættes grøntsager, kerner, hørfrø, havregryn, agavesirup, skyr og salt. Dette røres grundigt til en ensartet masse. Mel tilsættes af flere omgange og der æltes grundigt i 10 min.
Hæv 45 min et lunt sted. Formes til boller. Efterhæv 20 min. Kan pensles m. vand og toppes med sesamfrø. Bages 20-25 min ved 200° forvarmet ovn.
Mængder til røremaskine – 1/5
- 40 g revet rødbede
- 40 g revet gulerod
- 40 g optøet og vredet spinat
- 20 g gær
- 3 x 20 g – rugkerner, solsikkekerner, græskarkerner
- 30 g blendede hørfrø
- 20 g havregryn
- 20 g agavesirup
- 1 lille dl skyr
- 1 lille tsk salt
- 80 g grahamsmel
- 80 g fuldkornshvedemel
- 180 g hvedemel
- 2 dl. lunken vand