2 personer
- 2 tsk olivenolie
- 2 tsk smør
- 2 fed hvidløg
- 375 g flanksteak eller kalvelever (+ mel og salt)
- 450 g spinat
- 100 g madlavningsfløde – eller Buko neutral og bouillon
- 40 g citronskal
- 40 g citronsaft
- 400 g squash, zucchini
- 200 g pasta, fuldkorn
–
Flæk hvidløgene, lad fedtstoffet blive varmt i en pande og tilsæt de flækkede hvidløg.
Brun flanksteak ca. 1 min. på hver side og drys med salt og peber. Steg den derefter ved svag varme ca. 12 min. – vend kødet af og til. Tag flanksteaken op og hold den varm. Skær kødet i tynde skiver lige inden serveringen.
ELLER Leveren renses for hinder og skæres i skiver ca. 0.5 cm. tykke. Bland mel med salt og peber. Vend leveren i heri. Steges på panden 5-6 minutter på hver side. Tages af og holdes varm.
Kom imens fløde(eller buko smeltet i bouillon) og spinat i en lille tykbundet gryde. Lad spinaten tø op ved svag varme og under låg i ca. 2 min.
Kog pastaen. Skyl og tør squashen og høvl den i lange strimler med en kartoffelskræller – kasser det midterste af squashen, hvor den er blød og har kerner.
Smag spinat med fløde til med citronskal, -saft, salt og peber. Bring blandingen i kog og vend squashstrimler og pasta i. Kom retten i et stort dybt fad, fordel kødskiverne på toppen og server straks.