4 pers.
- 800 g krællede melede kartofler i skiver
- ¾ dl vand
- 3 spsk hakkede friske timianblade
- 1 tsk groft salt
- 1 afpudset svinemørbrad i 2 cm skiver (ca. 450 g)
- 25 g smør
- 25 g
- ¼ tsk groft salt
- friskkværnet peber
- 5 porrer i tynde ringe (ca. 500 g)
- 2 zittauerløg i tynde både (ca. 200 g)
- 2 røde peberfrugter i lange strimler (ca. 250 g)
- 1 rød chilipeber i tynde ringe (ca. 2 spsk)
- ¾ tsk groft salt
- ¼ liter madlavningsfløde
- finthakket porretop
–
Fordel kartoflerne i et ovnfast fad (ca. 6 x 20 x 25 cm). Hæld vand ved og drys med timian og salt.
Bag kartoflerne midt i ovnen i ca. 45 min. ved 200° – traditionel ovn
Lad smørret blive gyldent i en sauterpande og brun mørbradbøfferne ca. 1 min. på hver side. Tag bøfferne op og drys med salt og peber.
Steg porrer, løg og peberfrugter i smørret ved kraftig varme i ca. 5 min. Vend chilipeber og salt i. Fordel først mørbradbøffer med sky og derefter porreblanding på de bagte kartoffelskiver. Hæld madlavningsfløden over.
Bag retten færdig i ca. 15 min. ved 250°. Lad mørbradfadet hvile ca. 5 min. (uden det er dækket) og server.