Kagemand af hindbærsnitte

ca. 15 pers.

  • 1 vaniljestang
  • 275 g sukker
  • 325 g smør (blødt)
  • 100 g mandler
  • 500 g hvedemel
  • 2 æg
  • 2 dl hindbærmarmelade (fast udgave)

Glasur:

  • 100 g flormelis
  • 1-2 spsk. citronsaft

Pynt:

  • frysetørrede hindbær
  • 2 lakridser (til øjne)
  • karamelsnører (til hår)
  • friske hindbær

Flæk vaniljestangen, skrab kornene ud, og bland dem med lidt af sukkeret. Rør blødt smør med sukker og vaniljekorn godt sammen. Blend mandlerne helt fint, og kom dem i dejen sammen med mel. Saml dejen, så godt du kan. Pisk æggene sammen med en gaffel, og kom dem i dejen. Ælt dejen glat og smidig.

Sæt den i køleskabet i en ½ times tid.

Klip en skabelon af en kagekone (eller kagemand) i pap, der passer til størrelsen på din bageplade.

Del dejen i 2. Rul hvert stykke ud i 3 mm’s tykkelse på et stykke meldrysset bagepapir. Skær en kagekone af hver dejplade efter skabelonen. Stik evt. overskydende dej ud til runde hindbærsnitter, og sæt dem på en anden bageplade med bagepapir.

Bag kagerne ved 200° i ca. 10 min., til de er lysebrune i kanten – hellere for lidt end for meget. Lad kagerne afkøle helt.

Fordél hindbærmarmeladen på den ene kagekone – undgå at komme helt ud til kanten. Læg forsigtigt den anden kagekone ovenpå, og tryk let sammen. Brug samme fremgangsmåde, hvis du laver runde hindbærsnitter af den overskydende dej.

Glasur:

Rør en tyk glasur af flormelis og citronsaft.

Fordél glasuren på kagekonen. Drys med frysetørrede hindbær, og pynt med lakridsøjne, inden glasuren størkner. Pynt med lakridssnører som hår, og sæt friske hindbær på kagekonen lige inden servering.

Tip: Lav evt. kagekonen dagen før servering, så den kan nå at sætte sig, og ikke så nemt går i stykker, når den skæres ud.