- 4 store osso buco
- 4 store gulerødder – groft snittet
- 1 rød peberfrugt
- 3 fed hvidløg
- 2 store løg
- 1 tsk. finthakket chili
- 1 ds. hakket tomat
- ½ boulionterning
- 3 dl. vand
- 3½ dl. rødvin
- mel
- timian
- Groft salt og peber
Server med gremotala
Løg, hvidløg og peberfrugt hakkes ud. Svitses i en gryde med chili til det er gyldent. Tages herefter op af gryden.
Mel hældes på en tallerken, og der kommes ca. 1 spsk. salt samt peber i. Det hele blandes. Kødet vendes i melet og brunes i gryden ved god varme på begge sider.
Kødet tages herefter op af gryden og lægges i et ildfast fad.
Grøntsagerne hældes tilbage i gryden. Gulerødderne kommes med i. Herefter hældes hakket tomat i sammen med timian, og der røres rundt. Til slut hældes rødvin og vand i sammen med ½ boulionterning. Det hele simrer i ca. 3 min.
Hældes derefter over kødet, som
Stilles i ovnen (tildækket med staniol) ved 175 grader varmluft (alm. ovn 185 grader) i 2 timer til kødet har løsnet sig fra benet.
Kødet tages op af fadet, og der hældes lidt meljævning i sovsen. rør rundt så det jævner. Kom herefter kødet tilbage i fadet, og tilbered videre i ca. 10. min. til retten er færdig.