Håkonskager

  • 200 g blødt smør
  • 90 g flormelis
  • 75 g god marcipan
  • 1 vanillestang
  • knap 250 g hvedemel
  • 1 sammenpisket æg
  • rørsukker

Pisk smør og flormelis luftigt. Riv marcipanen, og rør den i sammen med vanillekorn. Tilsæt mel og vaniljesukker, og saml dejen hurtigt. Lad den hvile koldt i ½-1 time.

Del dejen i fire stykker, og rul dem til pølser på ca. 3 cm i diameter. Pak dejrullerne ind i husholdningsfilm, og læg dem i køleskabet til næste dag.

Tænd ovnen på 175°. Pisk æggene sammen i en skål. Hæld rørsukkeret ud på en stor tallerken. Vend rullerne i sammenpisket æg, og dernæst i sukker. Skær rullerne ud i ca. 5 mm tykke skiver, og læg dem på en bageplade beklædt med bagepapir. Læg ikke kagerne for tæt, da de bliver større. Bag kagerne i ca. 12 min., og afkøl på bagerist.