Ørred eller laks med spinat og tomat

2 personer

  • 250 g Ørredfilet eller laks
  • 150 g bacon i tern
  • 2  rødløg
  • 500 g spinat, helbladet
  • 3 spsk vand
  • 1 dl. madlavningsfløde
  • 125 g tomat
  • 2 tsk dijon Sennep
  • 1 tsk honning
  • 1 tsk salt
  • 1 tsk peber, sort
  • 1 tsk citronsaft

Svits bacon og rødløg i olien til løgene er bløde. Tilsæt spinat og vand – læg låg på og lad småsimre ca. 5 minutter til spinaten er tøet. Tilsæt fløde, salt, peber, sennep og sukker – lad småsimre til saucen tykner en smule. Smag til med citronsaft og evt. mere sukker, salt og peber. Vend tomaterne i til sidst.

Hæld spinaten i et smurt fad. Læg ørred eller laks over spinaten. Pensel evt. fisken og drys med salt og peber.

Sæt i ovnen ved 200 g i ca. 12 minutter.

Server med ovnkartofler