Gulerodsmuffins med chili og forårsløg

10-12 muffins

  • 300 g gulerødder (uden skræl)
  • 60 g havregryn
  • 50 g smør (eller olie)
  • 1 dl mælk
  • 2 æg
  • 2 tsk bagepulver
  • 1 forårsløg
  • 1/2 rød chili
  • 1 tsk salt (gerne lidt mere, hvis I bruger olie)
  • hvidløgspeber (eller alm. peber)
  • 1 tsk tørret timian
  • sesamfrø og nigellafrø til pynt

Riv gulerødderne groft. Bland dem med smør og havregryn i en gryde eller sauterpande og varm det igennem. Når smørret er smeltet, skal det have ca. 5 minutter ved medium varme. Lad den herefter køle kort af.

Hak forårsløg og chili fint. Pisk mælk, æg og bagepulver sammen og bland med forårsløg, chili og krydderier. Bland gulerodsblandingen i.
Pensl muffinsforme med lidt rapsolie og fordel gulerodsmassen heri. Drys med nigellafrø og sesamfrø.

Sæt tærten i en kold ovn, tænd på 175º varmluft og bag i 30-40 minutter.