Kødtærte med porrer, soltørrede tomater og mandler

 • 450 g hakket kyllingekød
 • Tandoori Masala/karrypasta
 • Paprika
 • Et bundt porrer
 • 6-8 halve soltørrede tomater
 • 1 lille håndfuld hakkede mandler
 • Lidt revet parmesan
 • 2 æg
 • 1 dl skyr
 • Oregano
 • Salt
 • Peber

Bland kyllingkødet med krydderierne (tandoori og paprika) og pres det forsigtig ned i en smurt tærteform og helt op ad kanterne, som hvis det var en ‘rigtig’ dej. Sæt den i ovnen i 20 minutter ved 175º .

Skær i mellemtiden porren i skiver, som anbringes i kogende vand i en gryde i 4-5 minutter. Hæld porrerne i en si – HUSK at gemme lidt porrevand til senere. Hak mandlerne og riv parmesanen. Bland æg og skyr i en skål med salt og peber og gerne 3-4 spsk porrevand. lægger du først porrerne på kødbunden og hælder derefter æg og skyr over. Drys derefter med parmesan, fordel de soltørrede tomater og top med de hakkede mandler, oregano, salt og peber.

Sæt til sidst tærten tilbage i ovnen i 30 min ved 175º.