4 pers.
- 1 kyllingeoverlår – 8 stk
- 6 fed hvidløg
- 4 skalotteløg
- 1 dl. Bouillon
- 1 Fennikel
- ½ kg. Gulerødder
- 1 ds tomatpure
- 1 tsk. gurkemeje
- 2 spsk. Herbs de Provence
- olivenolie + smør til bruning
–
Skær et par lommer hist og pist i skindet på kyllingeoverlårene og stik hvidløgsflager af 3 fed derind. Brun dem i en gryde eller sauterpande i en blanding af smør og olie, først på skindsiden og vend derefter. Tag kyllingeoverlårene op.
Svits løg og halvdelen af hvidløg i sauterpanden til de er gyldne. Svits derefter gulerods- og fennikeltern. Tilsæt tomatpure og bouillon. Dæmp varmen og tilsæt gurkemeje, Herbs de Provence, salt og peber.
Læg først grøntsagerne og lidt af saucen i tanginen, derefter kyllingeoverlårene og til sidst smøres de med resten af saucen.
Sæt låget på og lad det simre i ovnen ca. 2 timer ved 200º.