Tagine ala Bellisvej

4 pers.

  • 1 kyllingeoverlår – 8 stk
  • 6 fed hvidløg
  • 4 skalotteløg
  • 1 dl. Bouillon
  • 1 Fennikel
  • ½ kg. Gulerødder
  • 1 ds tomatpure
  • 1 tsk. gurkemeje
  • 2 spsk. Herbs de Provence
  • olivenolie + smør til bruning

Skær et par lommer hist og pist i skindet på kyllingeoverlårene og stik hvidløgsflager af 3 fed derind. Brun dem i en gryde eller sauterpande i en blanding af smør og olie, først på skindsiden og vend derefter. Tag kyllingeoverlårene op.

Svits løg og halvdelen af hvidløg i sauterpanden til de er gyldne. Svits derefter gulerods- og fennikeltern. Tilsæt tomatpure og bouillon. Dæmp varmen og tilsæt gurkemeje, Herbs de Provence, salt og peber.

Læg først grøntsagerne og lidt af saucen i tanginen, derefter kyllingeoverlårene og til sidst smøres de med resten af saucen.
Sæt låget på og lad det simre i ovnen ca. 2 timer ved 200º.