Grønkålssalat med æble, appelsin og granatæble

En portion frisk grønkålssalat med appelsin

4 pers.

  • 200 g grønkål
  • 2 æbler
  • 75 g tranebær
  • 1 granatæble
  • 2 appelsiner
  • ¼ dl citronsaft
  • 2 spsk flydende honning
  • 2 spsk æbleeddike
  • 4 spsk olivenolie
  • salt og peber
  • 50 g mandler
  • 1 spsk akaciehonning
  • 1 tsk salt

Mandlerne blandes med akaciehonning og salt. De kommes i ovnen i 5-10 minutter ved 200° for at blive lidt sprøde.

Pluk grønkålen fra stænglerne og hak den fint. Skær æblerne i både og appelsinerne i stykker eller fileter og tranebærene i halve. Pil granatæblet. Rør citronsaft med honning, eddike og olie til en dressing. Vend grønkål, æbler, appelsin, granatæblekerner og tranebær med dressingen og smag til med salt.

Lad salaten trække i mindst 30 minutter og anret den derefter med mandler på.