Spinatsalat med avocado, edamame, granatæble og feta

4 pers.

  • 1 bakke babyspinat
  • 100 gr. feta (brækket i mindre stykker)
  • 1 mindre granatæble (kernerne)
  • 2 stk. forårsløg
  • 1 håndfuld edamamebønner
  • 1 avocado
  • 1 dl. græskarkerner
  • 1 tsk. dijonsennep
  • lidt hvidvinseddike
  • 1/2 tsk. honning
  • 1/2 tsk. olie (smagsneutral evt. raps)
  • salt og peber

Spinat skylles grundigt og slynges (eller rystes godt og dryppes af på et klæde). Græskarkernerne ristes gyldne på en varm pande uden fedtstof.
Edamammebønner overhældes med kogende vand og “smuttes” (med mindre de er købt uden skal). Avocadoen halveres og skæres i grove tern og forårsløg hakkes fint.

Lav dressing.

Spinaten anrettes på fad/i skål. Fetaen plukkes over spinaten, avocadotern fordeles og der drysses forsigtigt med finthakket forårsløg, bønner, granatæble og kerner.

Dryp lidt af dressingen over salaten og servér resten ved siden af.