Vegetarisk shepherds pie

3-4 pers.

Prøv evt. at tilsætte en håndfuld edamamebønner

  • 1 porre
  • 1 fennikel
  • 2 gulerødder – hakket
  • 2 løg – hakket
  • 4 fed hvidløg – fint hakket
  • 1 dåse tomatpure
  • 1 dåse hakkede tomater
  • 65 gr. røde linser
  • 1/4 rød chilipeber- fint hakket
  • 1 grøntsags bouillonterning
  • timian ell. oregano
  • salt
  • peber
  • 2 spsk. oliven olie
  • 2½ dl vand
  • 1 kg kartofler – skrællede
  • 50 g smør
  • 2 dl cremefraiche
  • Salt og peber
  • 100 g revet ost

Kom olien i en varm gryde. Kom løg, gulerødder, porre, fennikel og hvidøg i. Steg i 4-5 min, indtil grøntsagerne er bløde. Kom de resterende ingredienser i, og dæk med vandet og rør rundt. Bring i kog igen og lad simre delvis dækket med et låg i 20 min. Smag til med salt og peber.

Imens saucen simrer laves kartoffelmosen som almindeligt – dog med creme fraiche. Bland den revne ost i.

Kom grøntsagssaucen i bunden af et ildfast fad Kom kartoffelmosen over. Tag en skefuld af gangen så du ikke blander det sammen med saucen. Ril overfladen med en gaffel.

Bag i en forvarmet ovn ved 225° i 30-50 min. indtil toppen er gylden. Lad køle af i 10-15 min. inden servering.