2 pers.
- 500 g kartofler
- 1 porrer
- 1 lille løg
- 1 fed hvidløg
- 2 dl fløde
- ca. 2 dl. Blomkålssauce
- lidt revet muskatnød
- 1/4 tsk. paprika
- ½ tsk. frisk timian
- salt
- peber
- smør til at smøre formen
- 50 g revet ost
Skræl kartoflerne og skær dem i tynde skiver. Rens porrer og skær dem i skiver. Bland fløde fløde og blomkålssauce med hvidløg, muskat, paprika, timian salt og peber. Smør et ildfast fad. Læg skiftevis et lag kartofler, let lag porrer og hæld fløde-/blomkålsblanding over. Drys undervejs med lidt løg. Slut af med kartoffel-/blomkålsblanding og drys ost på toppen.
Bag flødekartoflerne i ovnen ved 200° i ca. 1 time.
–