4 pers.
- 200 g grønkål
- 2 æbler
- 75 g tranebær
- 1 granatæble
- 2 appelsiner
- ¼ dl citronsaft
- 2 spsk flydende honning
- 2 spsk æbleeddike
- 4 spsk olivenolie
- salt og peber
- 50 g mandler
- 1 spsk akaciehonning
- 1 tsk salt
–
Mandlerne blandes med akaciehonning og salt. De kommes i ovnen i 5-10 minutter ved 200° for at blive lidt sprøde.
Pluk grønkålen fra stænglerne og hak den fint. Skær æblerne i både og appelsinerne i stykker eller fileter og tranebærene i halve. Pil granatæblet. Rør citronsaft med honning, eddike og olie til en dressing. Vend grønkål, æbler, appelsin, granatæblekerner og tranebær med dressingen og smag til med salt.
Lad salaten trække i mindst 30 minutter og anret den derefter med mandler på.