4 personer
- 2 alm løg
- 450 g hakket kylling
- 1 revet gulerod – hvis du ikke bruger grøntsagsmos 2-3 gulerødder
- 1 tsk olivenolie
- 2 ds. hakkede tomater – udskift gerne noget med Grøntsagsmos
- 2 fed hvidløg
- 1 brik mornaysauce – eller Blomkålssauce
- 1 aubergine
- 1 squash
- 1 tsk salt
- 1/4 tsk cayennepeber
- 12 stk fuldkornslasagneplader
- 100 g revet cheddar
–
Snit løgene og brun dem i en gryde tilsat olivenolie.
Tilsæt det hakkede kyllingekød. Når kyllingekødet er færdigstegt sammen med løgene, tilsættes revet gulerod og lad dem stege med et øjeblik. Hvidløg presses i gryden, Tilsæt hakkede tomater (eller grøntsagsmos) og der skrues ned på halv varme. Herefter tilsættes aubergine og squash (skåret i tynde skiver). Salt og cayennepeber tilsættes (med nænsom hånd). Gryden står og simrer på halv varme i ca. 10 min.
Imens tændes ovn (varmluft 215°) og der findes et ildfast fad. Der lægges et lille lag af den færdige sovs i bunden for, at lasagnepladerne ikke sidder fast ved det færdige resultat. Herefter lægges plader, fyld, mornaysauce (eller blomkålssauce) i lag (vigtigt at slutte af med mornaysauce)
Cheddarosten rives over lasagnen hvorefter den sættes i ovnen I ca. 20 min. (hold løbende øje med osten).