3-4 pers.
Prøv evt. at tilsætte en håndfuld edamamebønner
- 1 porre
- 1 fennikel
- 2 gulerødder – hakket
- 2 løg – hakket
- 4 fed hvidløg – fint hakket
- 1 dåse tomatpure
- 1 dåse hakkede tomater
- 65 gr. røde linser
- 1/4 rød chilipeber- fint hakket
- 1 grøntsags bouillonterning
- timian ell. oregano
- salt
- peber
- 2 spsk. oliven olie
- 2½ dl vand
- 1 kg kartofler – skrællede
- 50 g smør
- 2 dl cremefraiche
- Salt og peber
- 100 g revet ost
–
Kom olien i en varm gryde. Kom løg, gulerødder, porre, fennikel og hvidøg i. Steg i 4-5 min, indtil grøntsagerne er bløde. Kom de resterende ingredienser i, og dæk med vandet og rør rundt. Bring i kog igen og lad simre delvis dækket med et låg i 20 min. Smag til med salt og peber.
Imens saucen simrer laves kartoffelmosen som almindeligt – dog med creme fraiche. Bland den revne ost i.
Kom grøntsagssaucen i bunden af et ildfast fad Kom kartoffelmosen over. Tag en skefuld af gangen så du ikke blander det sammen med saucen. Ril overfladen med en gaffel.
Bag i en forvarmet ovn ved 225° i 30-50 min. indtil toppen er gylden. Lad køle af i 10-15 min. inden servering.