Grøntsagslasagne

4-5 personer

 • 2 løg
 • 250 g champignon
 • 2 fed hvidløg
 • 3 gulerødder
 • 4  porrer
 • 1 fennikel
 • 1 spsk olivenolie
 • 200 g røde linser – gerne kogt og most med broccolistokke
 • 2 dåser koncentreret tomat
 • 1 dåse hakkede tomater
 • 1 tsk oregano
 • 1 tsk salt

.

Bercamelsauce:

 • 8 dl minimælk
 • 3 spsk mel, hvedemel
 • 3 g muskatnød
 • 1 tsk salt
 • 1 tsk peber, sort
 • 100 g skyr naturel

.

ELLER Blomkålssauce

 • 150 g revet cheddar
 • 12 stk fuldkornslasagneplader

Grøntsagerne ordnes, gulerødderne rives groft, porrerne skæres i tynde ringe, fennikel og løg hakkes fint og hvidløget presses. Løg svitses til de begynder at tage farve. Tilsæt champignon og hvidløg og svits. derefter tilsættes de øvrige grøntsager og de svits til de er næsten møre. Tilsæt hakkede tomater, tomatpuré og oregano. Smag til med salt og peber og giv saucen et opkog. Sluk pladen, men lad gryden med saucen stå og få eftervarme.

Put 7 dl. mælk i en gryde og bring det i kog under omrøring med piskeris. Ryst resten af mælken med melet i en melryster og pisk det lidt efter lidt i den kogende mælk. Bring saucen i kog, tilsæt muskatnød, salt, peber, skyr og revet ost under omrøring.

Smør et ildfast fad med høje kanter. Læg først et lag grønsagssauce, derefter bechamelsauce/blomkålssauce og så lasagneplader. Fortsæt til det hele er brugt. Slut med et lag bechamelsauce/blomkålssauce. Stil fadet i ovnen ca. 45 min. ved 200°.